Anlita städbolag för er kontorsstädning

26 juli 2021 patrick_pettersson

Visst är det kul att ibland ha variation på sitt arbete, men det är också viktigt att man ska göra det man gör bäst. Så är det när det gäller kontorsstädning. En åtgärd som man sällan lägger på sin personal, utan istället anlitar man ett bolag som ju är proffs på det de gör. Nämligen att städa kontor. Därför är det också viktigt att du är noga med att anlita någon som är van vid kontorsstädning, så att de vet hur det ska utföras.

Men all städning är väl likadan, kanske du tänker? Nej, det är en hel del variationer mellan hur olika typer av städning utförs. Och det skiljer sig i vissa fall stort mellan olika områden, som mellan en butiksstädning och en byggstädning till exempel. När det gäller kontor så finns det vissa oskrivna regler, som att aldrig störa under ett möte och att inte sprida vidare något som man får höra från personalen på kontoret.  

 

Trygg partner inom städning

Eftersom arbete pågår på ett kontor, och det kan finnas en hel del konfidentiellt som städbolaget kan råka höra eller se, så är det en viktig regel att inte föra sådant vidare. Personalen ska kunna känna sig trygg och städbolaget ska också kunna känna sig säkra på hur kunden vill att städningen ska utföras. Om man är osäker så går det därför att spalta upp vissa önskemål som kunden har, och som även städbolaget har.

Tydligheten är grunden för en fungerande städning och det gäller även vad som ska städas och när. Det kan vara en så enkel gränsdragning som om städfirman ska fylla och tömma diskmaskinen, eller ej. Och om man ska putsa fönster och dammtorka i bokhyllor, eller ej. Det går också bra att förlägga vissa åtgärder på annat schema än övrig städning, så att det ändå rullar på bra.  

Fler nyheter