Bästa sortens finish med polerskivor

20 september 2021 william_eriksson

Efter att stålborstar har använts för att rugga upp en yta eller ta bort fläckar, kan man gå vidare med att låta polerskivor med polermedel ge ytan en strålande glans. Inom industrin används polerskivor för att ge den där sista touchen på ett föremål, oftast av metall, som man vill ha en blänkande yta på. Ibland är polering en del av tillverkningsproceduren, och den får man inte hoppa över. 

 

Polerskivor är gjorda av tyg

Polerskivan är gjord av flera lager tyg som sitter runt ett nav, och den sätts fast i en maskin. Sedan snurrar polerskivan snabbt och polerar den aktuella ytan. Den fungerar som en maskinell putstrasa, med den skillnaden att polerskivan slits väldigt mycket eftersom den snurrar snabbt och är igång under lång tid varje dag.

Funderar du på hur man får tag i fina och hållbara polerskivor, kan du prova med en sökning på nätet, där det finns leverantörer som är specialister på borstar, skivor och putsmedel. Nöj dig inte med annat än det bästa, om du vill ha kvalitet på din egen produktion. Titta på nätet, så hittar du säkert mycket annat som du också skulle vilja ha. Länktips: https://www.osborn.com/en/products/category/obProducts 

 

 

Nödvändighet inom industrier och verkstäder

Polerskivor används både inom verkstäder och fabriker. De är nödvändiga, eftersom maskinen gör ett bättre jobb än människan i just detta fall. Och det tillverkas mängder av produkter som behöver poleras. Polerskivan är alltså ingen putstrasa som man använder hur som helst, utan ett proffsredskap som används yrkesmässigt för att få bästa finish på tillverkade produkter. 

Tänk dig ett tvättställ med kranar och blandare, och dessa måste glänsa, precis som andra förkromade detaljer. Vi har blanka ben på stålrörsfåtöljen, och över huvud taget är det många inredningsdetaljer som blänker. De är säkert bearbetade med polerskivor och polermedel och kunderna gillar dem.

Fler nyheter