Brandtätning bromsar branden

31 juli 2021 william_eriksson

En brand kan komma när som helst, ofta är det inget man anar heller. Det går snabbt och den slukar allt i sin väg. Även liv om man inte tar sig ut i tid. Det är en rädsla många har, att det ska börja brinna på natten. Tänk om man inte vaknar?

Att ha brandlarm i varenda rum är något man måste ha. De ska gärna vara ihopkopplade så att om det börjar brinna i ett rum går larmet i det rummet du befinner dig med. Detta kan man även använda sig av i garaget eller till exempel stallet. 

Utöver ett brandlarm som tjuter bör man även ha något mer brandskydd. Som en brandtätning i väggarna eller brandsläckare som står nära till hands. Gärna även en brandfilt. Man kan aldrig skydda sig för mycket mot branden. 

 

 

Isolerar röken 

Många av de moderna husen som byggs idag har någon form av brandskydd i sig. Men det är långt ifrån alla hus i Sverige som har det. Ser man äldre trähus så är det vanligt att de inte har det. Men det är otroligt viktigt att ha, för brandtätning kan rädda liv. 

Brandtätningen ger er mer tid att ta er ut från den brinnande byggnaden. De hjälper till att stoppa röken och elden från att sprida sig. Man kan till och med ha sån tur att elden lyckas stoppas innan den förstör hela huset. 

Ta kontakt med ett företag som arbetar med detta. Det är viktigt att det görs på rätt sätt så ni inte har en falsk trygghet. Har man redan en brandtätning kan denna behöva ses över efter ett tag. River man i väggen, exempelvis om man sätter in ett nytt kontaktuttag, behöver man lägga om brandtätningen för att få den komplett igen. Brandtätning räddar liv, så se till att skaffa det du med.

Fler nyheter