Det är enkelt, de måste fungera – rullbanorna

14 oktober 2019 admin

Ibland blir det stressigt. Som när anslutningen till flygplatsen är sen och man, efter köande i säkerhetskontrollen, upptäcker att gaten ligger längst bort i terminalen. Och dit ska man skall ta sig med allt sitt bagage. På kanske mycket kort tid. Tack och lov finns det rullbanor i golvet. 

Rullbanor gör så att man bekvämt susar igenom de långa korridorerna med dubbel hastighet. För familjen med småbarn på väg mot semester blir det betydligt lättare att komma fram samlat. Tänk på att hjälpa de små att kliva av och på rullbanorna säkert för att förhindra olyckor.

 

De finns överallt och underlättar i vardagen

Precis som vanliga rulltrappor som enkelt tar en upp eller ner i varuhus eller på tunnelbanestationer, underlättar rullbanor framkomligheten. Inte minst för personer med svårighet att ta sig fram för egen maskin. Tekniken i en rullbana liknar den i en rulltrappa. Skillnaden är så klart att i rullbanor sker ingen stigning. 

Såväl rulltrappor som rullbanor kräver kontinuerligt underhåll och regelbunden service. Dessa installationer transporterar mängder med människor dagligen varför slitaget ibland kan vara stort. Att det är stopp i en rulltrappa innebär att alternativa trappor snabbt blir igenkorkade.

 

 

Deras arbete hjälper oss att hinna med flyget

De leverantörer och serviceföretag som sköter rullbanor och -trappor har ett stort ansvar. Att hålla igång flödet av besökare eller resenärer; i tunnelbanan, shoppingcentret eller på flygplatsen, är en fråga om såväl bekvämlighet som säkerhet. Att snabbt ha personal på plats för reparation kräver god organisation och servicenivå. 

Ruab rulltrappsservice AB är ett företag som arbetar med alla typer av fabrikat i Norden. Sannolikheten att det är deras personal du ser på exempelvis Arlanda som utför underhållsarbete på någon av alla rullbanorna är stor. Deras arbete och kunnande är kanske det som gör att du hinner med din avgång vid nästa resa.

Fler nyheter