En företagsrekonstruktion kan göra att bolaget inte behöver försättas i konkurs

16 augusti 2021 cecilia_olsson

Under år 2020 försattes över 6000 företag i konkurs i Sverige, vilket var ungefär lika många som under år 2019. Det visar på att konkurser inte hör till ovanligheterna, vilket såklart är trist för dem som driver och arbetar i de drabbade företagen. Trots att ett företag i grunden går bra så kan det plötsligt hända saker som ställer till det rent ekonomiskt. Det finns som tur är hjälp att få om man har ett företag som fått tillfälliga ekonomiska problem, men som har goda förutsättningar att återhämta sig. En företagsrekonstruktion ger bolaget möjligheten att vända en negativ trend. 

Rekonstruktion ger företaget andrum

Det finns många fördelar att genomföra en företagsrekonstruktion, den allra främsta är såklart att man kan hindra bolaget från att gå i konkurs. En rekonstruktion ger verksamheten möjlighet att ordna upp de problem som uppstått och bolaget är under processen skyddat från att gå i konkurs. Man ansöker om företagsrekonstruktion hos tingsrätten där bolaget har sitt säte och tillsammans med en rekonstruktör kan man sedan börja arbeta för att få ordning på företagets ekonomiska problem. 

Under tiden en rekonstruktionsprocess pågår så fortsätter verksamheten som vanligt, men bolagets ordinarie ledning har ett nära samarbete med en rekonstruktör som ger råd och stöd samt ser till att rekonstruktionsplanen följs. En rekonstruktör är specialist på företagsrådgivning och har erfarenhet av att förhandla med banker, myndigheter, leverantörer och fordringsägare. Tack vare förändringar i verksamheten, till exempel att man tar bort alla onödiga utgifter samt förhandlar fram bra avtal gällande befintliga skulder kan man få ordning på problemen. 

Experter inom området

RekonstruktionsGruppen är ett företag som specialiserat sig på att rädda bolag från att gå i konkurs i onödan. De är en rikstäckande organisation som hjälper företag med tillfälliga ekonomiska problem att genomgå en företagsrekonstruktion. På https://rekonstruktionsgruppen.se/ finns mer information om vad RekonstruktionsGruppen kan göra för att rädda företag på randen till konkurs. 

Fler nyheter