En komfortrullstol ger stöd och stimulans

24 augusti 2021 jonas_olsson

För den som inte kan sitta i en upprätt position mer än korta stunder är en komfortrullstol en bra lösning. Det finns lite olika modeller av dessa rullstolar att välja på. En bra idé är att prova ut den innan så den passar så bra som möjligt till den som ska sitta i stolen. Det finns många som har svårigheter med att sitta upp mer än bara en liten stund. Ibland kan de vara sängliggandes nästan alla dygnets timmar vilket inte är bra för varken kroppen eller välmåendet.

För dessa personer kan den enda ställningen som känns bekväm vara i liggande ställning. Att då ha tillgång till en komfortrullstol ger möjlighet att kunna sitta bekvämt och vara mer delaktig i det sociala livet. Det ger en större frihet och ökad möjlighet att förflytta sig både inomhus och utomhus. En ökad livskvalitet blir det då personen har möjlighet att kunna byta miljö och göra andra saker som inte är möjliga att göra sängliggandes.

En komfortrullstol kan användas inom boende, i hemmiljön, sjukvården med mera. De är lämpliga för personer som är väldigt begränsade i sitt dagliga liv. Tillsammans med rullstolen kan man med fördel även använda positioneringskuddar för utökat stöd om det finns behov av det. Rekommenderas till personer med exempelvis rörelsehinder, neurologiska sjukdomar och smärtproblematik. 

 

 

Komfortrullstol och tillbehör

Det finns lite olika modeller att välja på och ett exempel är Kelvin komfortrullstol. Kelvin-systemet består av moduler, där alla komponenter är samordnade för att passa ihop utan sömmar som stör vilket ger bra komfort. Stolen är uppbyggd av positionerande kuddar fyllda med latex och polystyrenkulor. 

Det finns olika tillbehör om så önskas, som till exempel höjdreglerbara armstöd och bord, nackstöd med mera. Tillbehören monteras och anpassas efter den som ska använda stolen. En modell med integrerad hjälpmotor finns också om så önskas. 

 

Fler nyheter