Gå en kurs i förändringsledning

08 mars 2022 jonas_olsson

editorial

Alla verksamheter stöter förr eller senare på motstånd. Man fastnar i gamla rutiner, tragglas med motivationen och känner allmänt att man inte utvecklas eller kommer vidare. Det kanske till och med går bakåt. Det här är tillfällen då en ledare måste kliva fram och visa hur saker och ting ska förändras. Men sådant sker inte av sig själv. Det kräver ledaregenskaper, retorik och metoder som får alla ombord på tåget. Hur lyckas man egentligen med ett sådant uppdrag?

Förändring är nödvändig, men inte enkel. Det lärde du dig om inte annat från Rafiki och Simba i Lejonkungen. Om du saknar de egenskaper idag som ledarskapet kräver innebär det inte att du kommer sakna dem i framtiden. Det går nämligen att utbilda sig. Att gå en kurs i förändringsledning kan vara exakt det som krävs för att du ska kunna utrusta dig med rätt verktyg som driver dig, din personal och hela verksamheten i ny och rätt riktning framöver.

 

förändringsledning utbildning

 

Lär dig bli en bättre ledare

Det kan tyckas ibland som att vissa föds med ledaregenskaper. Som de gamla landslagskaptenerna i fotboll Andreas Granqvist och Caroline Seger. De verkar vara ledare av ren natur. De vet alltid exakt vad som skulle sägas, hur de ska säga det och alla i deras omgivning följer deras ord. Det är ingen slump att de burit kaptensbindeln runt sina armar i så många år och för så många olika tränare.

För andra kommer ledaregenskaperna inte lika naturligt. Men kunskaperna kan förvärvas genom träning och utbildning. Du behöver försättas i situationer där du tränar på att ta nästa steg i ledarskapet. Du behöver erfarna människor i din omgivning med rätt kompetens, och förmågan att lära ut kompetensen. 

Det finns inga genvägar i att utbilda sig inom förändringsledning. Men följderna når inga gränser. Läs mer om förändringsledning här: https://zp.se/utbildningar-i-forandringsledning/utbildning-i-praktisk-forandringsledning/.

Fler nyheter