Lägg in ett designgolv

28 december 2021 jonas_olsson

editorial

Det finns många olika golvmaterial att välja mellan som exempelvis trä, laminat, klinkers, linoleum och vinyl. Ofta väljer man golv efter hur rummet används och vad som är praktiskt. Men bäst blir det om man kan kombinera estetik med hållbarhet och kvalitet. Det finns designgolv som har allt detta. Ofta hittar man designgolv i offentliga miljöer och på arbetsplatser, men de fungerar även i privata hem. 

Designgolv är otroligt slitstarka och enkla att städa, vilket är bra för alla men särskilt för dammallergiker. Det är därför designgolv också ofta återfinns på flygplatser, i butiker och på kontor. De går att få som enkelt klickgolv och är rummet inte alltför stort kan man ofta klara att lägga in golvet själv. Designgolv finns med många olika abstrakta moderna mönster, men också i verklighetstroget trä, sten etc. Det betyder att det också är enkelt att hitta ett designgolv som passar övrig inredning.

 

image

 

Det finns både hårda och mjuka designgolv

Det finns både hårda och mjuka designgolv. Vad som passar bäst beror på vilken känsla man vill förmedla i rummet. Mjuka designgolv är mer allergivänliga då de binder damm, men de dämpar också ljudvolymen. Fast det finns också hårda designgolv som är speciellt framtagna för att absorbera ljud. Det kan vara särskilt bra i en öppen kontorslokal eller där det rör sig mycket människor.

Vill du lägga in ett designgolv på arbetsplatsen, kontoret, i butiken eller någon annanstans? Då ska du vända dig till en försäljare av designgolv som har ett lite större utbud. På så vis kommer du garanterat hitta det perfekta golvet för verksamheten och lokalerna. Det kan vara svårt att själv välja designgolv då utbudet är stort. Men oftast kan då golvföretaget hjälpa till genom att välja ut några olika alternativ som man sedan får ta ställning till i lugn och ro.

Fler nyheter