Lyftkranar i Piteå

05 november 2019 admin

I hela Sverige finns det företag som har flera depåer, där man kan hyra en lyftkran med förare. Därför har du alltid en lyftkran nära till hands. Lyftkranar i Piteå är lika lättåtkomliga som i resten av landet. Det byggs nya hus hela tiden, verkstäder behöver lyfta saker, och när fastigheter ska repareras behövs det lyftkranar för att få bort all bråte. Har du ett uppdrag, tveka inte att kontakta ett kranföretag. Det är professionella förare som medföljer, och de kan konsten att styra sin kran. Med hjälp av taljor och vajrar, modern hydraulik och senaste teknik, finns det en kran för alla ändamål. Förr i världen ville man också lyfta tungt, men då fick det ske på mer primitiva sätt.

 

 

Terränggående kranbilar

 

Mobilkranar är ofta fastsatta på bilar. De styrs från förarhytten, alternativt med handburna kontroller. Dessa bilar är ganska stora, så en mobilkran med utskjutande bom kan lyfta en hel del. Även i besvärlig terräng går det att lyfta bort tungt material, för kranbilarna driver på alla fyra hjulen och kan köra så gott som överallt. Kranbilar har olika kapaciteter, så du kan hyra en bil med den lyftförmåga du behöver. Kontaktar du ett kranföretag, så hjälper de dig att hitta en passande lyftkran, lämplig för arbetsuppgiften.

 

Kranbilar för räddning

 

Det är inte bara vid byggen och för verkstadsändamål man behöver hyra kranar. Det används också kranbilar när det har skett trafikolyckor och man behöver få upp tunga fordon ur diket. Vissa bilar är monstruöst stora, med det är också tunga vikter de måste kunna hantera. Ska man lyfta upp en havererad långtradarlast eller en urspårad järnvägsvagn, kräver det en avsevärd kapacitet. Bommarna kan skjutas ut i olika längder för att kunna lyfta upp bilvrak och annat på betryggande avstånd från kranbilen. Givetvis är kranföraren mycket rutinerad och har utbildning för sina arbetsuppgifter.

Fler nyheter