Modulera hus med modulsystem

07 april 2020 jonas_olsson

Livet är inte alltid så lätt att planera, varken vardagspusslet eller yrkeslivet. Vad gäller yrkeslivet kan dessutom vissa yrken vara lite extra svårplacerade. Förutsättningarna kan förändras både fort och ofta. Till exempel behöver man ibland lite mer plats och utrymme  än vanligt (och ibland mycket mindre). Denna plats kan vara i form av lokaler. Samtidigt kanske man vet att det extra utrymmet inte kommer behövas för alltid. Då kan det vara bra att kunna använda sig av tillfälliga lokaler. Dessa tillfälliga lokaler går att ordna i form av modulsystem och Modulhus

 

Hur fungerar ett modulsystem?

Ett modulsystem betyder att man med hjälp av olika byggelement enkelt och snabbt kan bygga upp tillfälliga lokaler som även är helt och hållet flyttbara. Så när man sedan inte behöver dem längre kan de alltså monteras ned och då användas någon helt annanstans, där de behövs istället. Företagen som tillhandahåller dessa modulsystem brukar även återställa marken när de monterat ned husen, vilket är tryggt att veta. Denna typ av system är perfekt när man vet att det extra lokalutrymmet inte alltid kommer att behövas, eller när man vet att det bara kommer behövas under en begränsad tid.

 

 

Särskilt för vård, omsorg och skolor 

De företag som behöver kontorslokaler i olika omfattning kan ha stor användning av modulsystem. Men de som kanske har mest användning av dessa system är förmodligen förskolor, skolor och sjukvård. I dessa verksamheter kan antalet barn, elever och patienter skifta en hel del från år till år, eller till och med ännu oftare. Vissa år föds fler barn och vissa färre. Detta blir tydligt i vård, omsorg och skolor och något man såklart måste anpassa sig till. Eller snarare måste lokalerna anpassas till antalet. Ett bra modulsystem bör även ta hänsyn till vad husen ska användas till. Olika användningsområden kräver ju olika förutsättningar.

Fler nyheter