Neonskyltar i Malmö lyser upp

31 juli 2021 william_eriksson

En neonskylt ger ett originellt och starkt intryck oavsett var den placeras någonstans och den får din verksamhet att sticka ut ur mängden och väcker uppmärksamhet. Du kan få en skylt som är speciellt anpassad för just ditt behov och önskemål. De första neonskyltarna skapades under förra århundradets första hälft och är fortfarande lika populära nu som då.

Om du har ett företag eller annan verksamhet så gäller det att synas för att besökare och kunder lätt kan se var ni håller till och känner en lockelse att besöka er. Annars kanske de bara traskar förbi och kliver in till en konkurrent istället och så vill du nog inte att det ska vara. Neonskyltar i Malmö lyser upp staden så fint i mörkret. Kanske det är dags att skaffa en skylt till din verksamhet.

 

Neonskyltar

Neon är en ädelgas som avger rött sken och genom att blanda med argon eller färgpulver kan man få fram den kulör som man önskar. Neonrören är tillverkade i glas och formas till bokstäver eller logotyp, därefter fylls de med neon eller en kombination av neon och argon. Dessa rör går att forma nästan fritt så de lämpar sig bra till belysning av bokstäver men det finns begränsningar för hur detaljrika eller hur små bokstäverna kan göras vid krökningen av neonröret. 

Fördelar med neonskyltar är att de har en stark ljusintensitet, lång livslängd, en klassisk känsla samt att de väcker stor uppmärksamhet.

Neonskyltarnas kyrkogård

Jodå, det finns en kyrkogård för neonskyltar, det är egentligen ett museum som är fullt av neonskyltar. Museet, som även kallas för Neon Boneyard, finns i Las Vegas strax utanför The Strip och där finns gamla kända skyltar från Caesars Palace, Stardust och Golden Nugget. Värt ett besök om du är ett fan av neonskyltar och gör ett besök i Las Vegas.

 

Fler nyheter