Skydda dig med brandtätning

10 februari 2022 jonas_olsson

Man lever sitt liv i lugnan ro och tror inte att något ska hända. Man somnar tryggt om kvällarna, för nästa morgon är det en ny dag. En ny dag att ta vara på och få leva sitt liv. 

Livet är dock skört, och allt för många får lära sig den hårda vägen. Inte minst med bränder som slukar allt i dess närhet. Dina nätter ska vara lugna och trygga, och du ska inte ha en klump i magen om vad som kan hända när du sover.

Om du har en brandtätning i ditt hem, så behöver du inte oroa dig på samma sätt. Trots att det kan börja brinna ändå, så har du ett bra skydd. Brandtätning hjälper till att stoppa branden från spridning. Det innebär att du och resterande i hemmet får längre tid på er att ta er ut. 

Som alla redan vet är det ofta inte elden i sig som dödar, utan det är röken. Har man brandtätning så bromsar den även röken. 

 

Brandtätning

 

Skaffa brandtätning idag

De flesta nybyggen i Sverige har redan ett brandskydd i sig. Det kan vara brandtätning, men kan även vara något annat. Ett brandskydd bör finnas i alla hem, men även på kontoret, jobbet, skolan och liknande. Det är en väldigt billig försäkring gentemot vad som kan hända. 

Har du inget brandskydd idag, då finns det inget att vänta på. Skaffa det så snart du bara kan. Brandskydd hjälper dig att stänga ute branden. 

Man fixar inte brandskydd själv, utan man får hjälp av experterna. Detta då det måste läggas helt rätt för att det ska funka som man förväntar sig. De som fixar brandskydd kan ordna flera olika sorters brandskydd. Prata med dem så hjälper de dig välja rätt. Väldigt effektivt är just brandtätning där man tätar väggarna med hjälp av ett brandtåligt material.

Fler nyheter