Vill ni köpa en egen padelbana?

17 februari 2022 lily_hansen

editorial

Padel är en rolig sport som passar nästan alla, och det är nog därför som den har blivit så populär. Vill man vara säker på att få en speltid på någon bana gäller det att boka lång tid i förväg. Man kan också behöva åka långt för att få spela om det inte finns någon bana i området där man bor. Är man en bostadsrättsförening med många medlemmar som uppskattar att spela padel, och dessutom har en hyfsat stor gård, kan det vara en god idé att köpa och bygga en egen padelbana.

Företag, föreningar och privatpersoner kan alla köpa och bygga padelbana. I vissa fall kan det behövas bygglov och därför ska man alltid kolla med sin kommun först. Har man en gammal hall som inte längre används kan det vara en god idé att göra om den till en padelhall med flera banor. Men det får inte vara för lågt i tak, det måste vara minst vara sex meter i takhöjd. Själva måttet på en singelbana är sex gånger tjugo meter, medan en dubbel bana är tio gånger tjugo meter. 

 

köpa padelbana

 

Det lönar sig att satsa på kvalitet

Vill man köpa padelbana ska man vända sig till ett företag som är specialiserat på detta och som säljer padelbanor av bra kvalitet. Detta är särskilt viktigt om man ska köpa en utomhusbana eftersom den då måste klara våra väderförhållanden. Men en padelbana av bra kvalitet behöver heller inte lika mycket underhåll. Framförallt lönar det sig att satsa på ett bättre konstgräs eftersom det är där det största underhåller behövs. 

Hur mycket det kostar att köpa en padelbana beror på storlek och modell, men också hur mycket markarbete som behövs. Bygger man padelbanan på tidigare obebyggd mark krävs det oftast mer markarbete. Man kan även behöva dra el för att kunna sätta upp belysning.

Fler nyheter