Svårt att hålla koll på alla skatteregler

14 april 2020 eva_olsson

När man startar ett företag innebär det förstås en hel del pappersarbete. Själva bokföringen är något man då kanske inte tänker på i första hand. Men det är en viktig del i företaget, då man kan missa en hel del avdrag man har rätt till. Man ska också hålla reda på vilka skattemässiga regler som gäller och de kan ändras från det ena året till det andra. Så man måste hela tiden vara uppdaterad inom det området. Dessutom tar pappersarbetet alldeles  för mycket av ens tid och det kan vara lönsammare att fundera på hur man ska driva sitt företag.

Många gånger är det irriterande att man ska behöva lägga ner så mycket tid på en massa papper och det blir jobbigt att se när pappershögen bara växer på skrivbordet. Då gäller det att ha nerverna i behåll, men det är vid sådana tillfällen svårt att koncentrera sig på själva arbetet i företaget.

Då den springande punkten är att få företaget att gå med vinst, kan det vara smart att lämna bort bokföringen till en redovisningsbyrå. Då sparar man en massa tid och dessutom har man möjlighet att få råd när det gäller skattemässiga frågor. Så att anlita en redovisningsbyrå kan många gånger göra att företaget i längden bli lönsammare, då man helt kan koncentrera sig på det man är bra på och lämna bort det man är mindre bra på. 

JWK, är en redovisningsbyrå som man kan anlita när det gäller skatterådgivning i Stockholm. De har kontor i Södertälje, Liljeholmen och Rönninge, men även ett kontor i Norrköping. På något av de kontoren kan du vända dig om du vill ha hjälp med redovisning, bolagsavslut, personaladministration, kapitalanskaffning eller affärsjuridik. Digital redovisning är en annan tjänst som de erbjuder – en smart redovisning i mobilen eller datorn. Med den redovisningen har du koll på din bokföring var du än befinner dig.

Fler nyheter