Enkelt och prisvärt med ett minireningsverk

01 september 2021 jonas_olsson

Kanske har du precis byggt ett fritidshus och ska fundera över vilken typ av avloppslösning du ska välja? Att ansluta dig till det kommunala nätet kan kännas dyrt, ifall du inte kommer vara i ditt fritidshus så ofta. Men att anlägga en trekammarbrunn eller liknande är ännu dyrare. Då finns det andra alternativ som du kan titta på. Alternativ som är billigare men som ändå är fullt fungerande, även för dig med villa.

Ett minireningsverk är precis som det låter, och har på senare år gått från en nyhet till något som fler och fler använder. Det är enkelt att installera och att hantera. Och det finns till och med minireningsverk som kan klara av att ni är flera grannar som kopplar in er på det, till och med hela kvarteret. Det enda ni behöver göra är att tömma det oftare. Och att meddela er kommun att det är den avloppslösningen som ni har valt att använda för er och era grannar. 

  

Flera kammare som renar vattnet

Trekammarbrunnen består just av tre kammare som renar vattnet från allt som du spolar ut i ditt avlopp. Minireningsverket har samma upplägg med flera olika kammare, där det skiljs ut slam och skräp i olika storlek ända tills vattnet är tillräckligt rent för att inte längre vara miljöfarligt, eller på annat sätt olämpligt att gå vidare ut i naturen. För dig är det ett enkelt och prisvärt sätt att följa landets riktlinjer och lagar, som är hållbart.

Det som kan vara spännande är hur det går till när vattnet renas i de olika kamrarna. Och där finns det olika sätt som man kan använda sig av. Men hur din avloppslösning fungerar kan du läsa om, när du bestämt dig. Eller så kan du tala med den som säljer din avloppslösning, som även kan ge dig råd.  

Fler nyheter