Många nya produkter är lasersvetsade

20 oktober 2021 lily_hansen

editorial

Om du ser inuti en dator eller någon annan elektronisk produkt, ser du alla små delar som sitter ihop där på en mycket liten plats. Små metalldelar kan man numera sätta ihop med hjälp av lasersvetsning. Det är en speciell teknik som började utvecklas för cirka fyrtio år sedan. 

Tidigare hade det varit alldeles omöjligt att tillverka så små saker med traditionella metoder för svetsning. All metall hade bara smält samman och blivit oanvändbar. Därför har de personer som var eldsjälar och uppfann lasersvetsning gjort en stor insats för tekniken.

En mycket användbar metod

Små delar i motorer, moderna rakapparater och all möjlig elektronisk utrustning tillverkas nu över hela världen med hjälp av den moderna tekniken. Lasersvetsning är en mycket användbar metod. När du svetsar med laser är det bara själva svetsningsstället som blir varmt, och resten av produkten är kall.

Lasersvetsning sker snabbt, med små och snabba pulser, och det är därför som man kan arbeta med hög precision även när det gäller en liten yta. Mikrosvetsning är ett annat ord för samma sak.

 

Anlita konsulterna du också

Kanske har du en fabrik eller en verkstad, och skulle vilja börja tillämpa metoden med lasersvetsning. Du kan anlita konsulter som var med och uppfann och utvecklade metoden. Det är de bästa experter du kan hitta, och de kan också ge dig mer information om vilka produkter som redan nu tillverkas med hjälp av lasersvetsning.

Det är kanske också så att du har en egen uppfinning på lut, men vet inte hur man gör i praktiken. Du kan få all hjälp du behöver om du anlitar ett expertföretag. Du kan svetsa i fler material än tidigare, och du får mycket större precision, så det är väl värt att prova. Batterier, klockor, ja nästan vad som helst kan lasersvetsas, så du kan friare designa och konstruera produkter.

Fler nyheter

05 januari 2024

Vad är konkurrens