Snabbare bokföring gör företagandet enklare

22 augusti 2021 jonas_olsson

Det är rätt gött att vara egen företagare. Du är din egen chef. Bestämmer själv när du ska jobba. Tjänar rätt bra med pengar. Allt vore helt fantastiskt om det inte vore för den förbannade bokföringen. Den som gör att du behöver jobba när du egentligen inte alls vill jobba. Bokföringen tar oproportionerligt lång tid. Och tid är pengar, det är sedan gammalt. Tid du lägger på bokföring hade du kunnat lägga på att utveckla företaget istället. 

Om den där bokföringen bara hade kunnat gå snabbare på något sätt. Om timmarna du lägger på bokföring hade kunnat förvandlas till minuter istället. Det hade kunnat revolutionera hela sättet du bedriver din verksamhet på. Det går knappt att föreställa sig ens. Det enda som går att föreställa sig är att du behöver snabbare bokföring. Det är inte hållbart att det ska ta så lång tid. Dessutom är det inte ens speciellt roligt.  

 

 

Läs till sista stycket

Det hade ju varit en sak om bokföring var det roligaste du visste. Då hade det gärna fått ta hur lång tid som helst. Men när det nu är så långtråkigt, enformigt och petigt finns det ingen glädje alls i det. Då ska det vara som att riva av ett plåster. Det ska vara effektivt, och det ska vara smärtfritt. Men det ska framför allt gå snabbt. Om du inte hittar en lösning på att snabba upp bokföringen kanske du måste fundera på om beslutet att vara egenföretagare var det rätta.  

Kanske var det inte supersnällt av den som skrev den här texten att spara lösningen till sista stycket. Men det är ju ofta så man gör för att hålla läsaren kvar hela texten. Man sparar det bästa till sist. Här är nämligen en länk till information där du kan få hjälp med snabbare bokföring: https://konteramindre.se/funktioner/

Fler nyheter